MediYoga forskningsstudier

MediYoga v/langtidssygdom – søvnforbedring, reduktion af sympt. på angst & depression 
21. okt. 2021

MediYoga kan være med til at øge den fysiske kondition og sundhedsrelaterede livskvalitet, reducere symptomer på angst og depression og forbedre søvn og kognition hos mennesker med langvarig sygdom sammenlignet med en aktiv kontrolgruppe, der fik individuel træningsrådgivning. Læs studiet her.

Forbedring af livskvalitet hos patienter med hjerteflimmer 
22. sept. 2023

Regelmæssig MediYoga praksis forbedrede det mentale helbred og det diastoliske blodtryk hos både mænd og kvinder med PAF. Denne undersøgelse tyder på, at både mænd og kvinder med PAF kan have gavn af komplementær behandling som yoga. 

Læs studiet her.

MediYoga som en del af et selvforvaltningsprogram blandt patienter med atrieflimren
1. jan 2020

MediYoga forbedrer helbredsrelateret livskvalitet og sænker blodtrykket hos patienter med atrieflimren. MediYoga kan bruges som en del af et selvforvaltningsprogram blandt patienter med atrieflimren. Læs studiet her.

Forskning dokumenterer ved regelmæssig yoga praksis

MediYoga er udviklet til bl.a. at mindske fysiske og mentale problemer og symptomer. Flere studier dokumenterer de positive effekter af yogaen:

  • Stress reducerende (bidrager til at sænke kortisolniveauerne) (2)

  • Mindsker symptomer på stressrelateret depression og angst (2)

  • Mindsker symptomer på udbrændthed – kronisk træthedssyndrom (binyretræthed) (3)

  • Øger det mentale og fysiske velvære (3)
  • Forbedrer søvnkvaliteten (3)

  • Forbedrer kognitive funktioner (3)

  • Reducerer vejrtrækning- og hjertefrekvens (1)

  • Blodtrykssænkende (1)

  • Genopretter autonome regulerende refleksmekanismer

  • Forbedrer cardio-metabolisk sundhed [1]

Kirtan Kriya 

Studier og effekter af daglige Kirtan Kriya

Kirtan Kriya, som indgår i MediYoga programmerne, har vist sig at være afgørende ift. at forebygge kognitiv funktionsnedsættelse – blot 12 min. hver dag er tilstrækkeligt.

Kirtan Kriya-meditation har vist sig at nedsætte de skadelige virkninger som kronisk stress kan have på bl.a. kognition. Samtidig viser studier, at ved udøvelse af denne daglige meditation, kan man vende hukommelsestab og øge det mentale velvære, hvilket kan bidrage til at reducere flere faktorer, der kan øge risikoen for Alzheimers.

(Kilde: af 8. jan. 2021 - DOI: 10.3233/JAD-201433)

Effekter af dalige Kirtan Kriya meditationer

12 min. Kirtan Kriya dagligt i 3 måneder forbedrer kognitiv funktion, søvn, humør og livskvalitet.

Effekter af Kirtan Kriya (meditation med musik) på biomarkører i blodet for cellulær aldring og Alzheimers sygdom hos voksne med subjektiv kognitiv tilbagegang: Et eksplorativt randomiseret klinisk forsøg.

(Kilde: 16-08-2018 - DOI: 10.3233/JAD-180164)


Kirtan Kriya og yoga for hukommelsen

UCLA-undersøgelse viser, at yoga og meditation er mere effektive end hukommelsesfremmende øvelser (Kirtan Kriya). Læs mere her.

Læs her for flere studier på meditationen Kirtan Kriya.

Kirtan Kriya i 12 min. i 8 uger for mental sundhed 

Undersøgelse viser overraskende effekt af 12 min. Kirtan Kriya dagligt i 8 uger, for pårørende til demente med depressive symptomer: effekter på mental sundhed, kognition og telomerase-aktivitet. Læs mere her og her.

Anden forskning i Yoga


06-03-2018 - Effekten af traditionel yoga, mindfulness-baseret kognitiv terapi og kognitiv adfærdsterapi på helbredsrelateret livskvalitet. Daglig yoga praksis kan være med til at forbedre den sundhedsrelaterede livskvalitet hos patienter, der er sygemeldt på grund af udbrændthed, og reducere risikoen for tilbagefald.  Læs med her.   

13-09-2023 - Yoga kan forebygge demens. Læs med her.